Muutoksia vuonna 2015

Muutan hieman toimintatapojani uuden vuoden kunniaksi. Helpotan lukemani löytymistä: alan otsikoida postaukseni kirjailijan ja kirjan nimellä. Koska olen oudon mieltynyt myös omavaltaiseen otsikointiin, taidan edelleen läväyttää juttuihini mielenjuolahdustyyppisen alaotsikon.

Lukijaystävällisyyssyistä on tästä lähtien juttujeni loppussa luetun kirjan nippelitiedot sivumäärää myöten. Olen aiemmin ripotellut julkaisutiedot, mutta nyt ne löytää keskitetysti.

Kirjakuvan otan vastedeskin pääsääntöisesti itse. Kuvista on tullut minulle lukuharrastuskylkiäinen, tunnelmatallennustapa. Nojaan tähän: minkä otoksen laadussa häviää, sen lukuvaikutelmassa voittanee.

Luku- ja postausvilkkaus yhä vaihtelevat. Tavallisesti luen vuodessa satakunta kirjaa, viime vuonna se määrä ylittyi reilusti, tulevasta ei voi tietää. Ainakin lisään liikuntaa, kasvokkaisia kohtaamisia ja työluontoisia toimia, joten bloggailua ruokkiva aika vähenee.

Luen yhä edelleen iloksi, en suorittamiseksi, ja väliin mahtunee muitakin kulttuurielämyksiä. Todennäköisesti jaan kokemuksiani vähintään viikoittain, ja siihen johdatan lainaamalla sopivan riviparin Sanna Karlströmin kokoelmasta Saatesanat (Otava 2014):

Sanat ovat lainatavaraa, niitä ei saa mukaansa
syntyvä eikä kuoleva, ota sinä.

Näillä näppäimillä toivotan lukuisaa ja elämyksellistä uutta vuotta 2015!

Bloggaaja-apulainen ja oman bloginsa (https://almanrunot.wordpress.com/) päivittäjä Alma-kissa auttaa parhaansa mukaan.

Bloggaaja-apulainen ja oman bloginsa (https://almanrunot.wordpress.com/) päivittäjä Alma-kissa auttaa parhaansa mukaan.

4 kommenttia

Kategoria(t): Kirjallisuuspohdintoja, Lukupäiväkirja, Sekalaista

4 responses to “Muutoksia vuonna 2015

 1. Tuo on hyvä muutos: kirjan nimen näkyminen helpottaa löytymistä. Alkuun minäkin nimesin itse, ja vieläkin harmittaa välillä, koska se oli niin hauskaa. Mutta nettimaailman lait. Olen myös harkinnut kirjailijan nimen lisäämistä, mutta toistaiseksi napakkuus voittaa, ja kirja on kuitenkin tärkein. Kuvia en juuri koskaan ota itse, koska olen surkea siinä puuhassa, siksi toisten osuvat kuvat ilahduttavat suuresti! Kustantajan jne. tiedot ymmärrän, mutta entä tuo sivumäärä? Miksi se pitäisi olla?

  • Ajattelen, että sivumäärä on informatiivinen sellaiselle, joka valitsee luettavaa suhteessa omaan aikatauluun ja lukunopeuteen. En usko, että se on kenellekään keskeinen kriteeri mutta kiva tietää opuksen laajuus.

   • arja

    No juu, onhan se tosiaan lukijalle palvelua, mietin vain itsekkäästi, etten haluaisi tilastoida luettuja sivumääriä (en ole suuri lukujen ystävä, vuosikatsaus on huippu mihin pystyn). Tuo alaotsikointi on hauska idea, ja näyttää toimivalta.

   • Haa, omassa blogissa saa olla itsekäs 🙂
    Kiva, että alaotsikointi mielestäsi toimii. Olen sitä tuumaillut suuntaan jos toiseen. Kokeilen näin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s