Tuijata

Blogi Tuijata

 

Nimimerkin Tuijata voi johtaa suoraan nimestäni (Tuija Takala), mutta on sillä muitakin merkityksiä: valon häikäisy tai hommien vinoon meno. Blogiini kokoan ajatuksia lukemastani, näkemästäni ja kokemastani. Minua kiinnostavat kirjallisuus, taide ja kaikenlainen kulttuuri.

Luen aika kaikkiruokaisesti, mutta kotimainen proosa maistuu eniten, ja uutuuskirjoja ahmin enemmän kuin aiemmin ilmestyneitä opuksia. Nautin kirjat yleensä lainattuina, pääosin printtimuodossa, joskus e- tai äänikirjoina, ja jokusen kirjan ostan vuosittain. Jos olen saanut kirjan kustantajalta arvioitavaksi, mainitsen sen kirjoitukseni lopussa.

Aloitin bloggaamisen maaliskuussa 2011. Kulttuuriblogi on harrastus, joten postausvilkkaus vaihtelee. Päätyöni teen opetusalalla.

Saat minuun yhteyden kirjoittamalla kommentin blogiini. Instagramissa on tuijata1-lukupäiväkirjani: kuva postatusta kirjasta. Twitterissä minut tapaa tunnuksella @tuijata_,ja sähköpostiin vastaan: tuija.takala@gmail.com

Tmi Tuijata

Sivutöihini minulla on toiminimi Tuijata. Olen kirjoittanut tietotekstejä, runoja ja selkokirjoja. Selkoistan myös tilauksesta tietotekstejä ja kaunokirjallisuutta. Lisäksi koulutan selkokielestä ja pedagogiikkaan liittyvistä aiheista. Kuulun Selkokeskuksen asiantuntijaryhmään.

Ota yhteyttä, jos työni kiinnostaa tai sinulla on työtarjous. Töistäni minua on palkittu: vuoden äidinkielenopettaja 2009; selkokirjallisuuden edistämisestä Seesam-palkinto 2019.

Sähköposti: tuija.takala@gmail.com