Naistenviikko 2017: koonti

Naistenviikko2017Kansanperinne nimittää heinäkuun naisnimipäivistä täyttyvää viikkoa naistenviikoksi. Naismaisesti itkevänä pidetään tilastollisesti runsassateista viikkoa, jolloin nimipäiviä viettävät Riikka, Saara, Marketta, Johanna, Leena, Oili ja Kristiina muunnoksineen. Tänä kesänä naistenviikolla on taivaalta tippunut kaikenlaista rakeista lähtien, mutta kirjabloggaajanäkökulmasta on annettu sataa kirjajuttuja ja paistateltu niiden lämmössä.

2017 naistenviikkohaasteessa mukana olivat seuraavat blogit:
Dysphoria
Evarian kirjahylly
Kaikkia värejä
Kirja hyllyssä
Kirjakaapin kummitus
Kirjan jos toisenkin
Kirjaluotsi
Kirjan pauloissa
Kirjasähkökäyrä
Kirja vieköön!
Kirjojen elämänmullistava taika
Kirsin Book Club
Kulttuuri kukoistaa
Limalepakon kirjablogi
Luettua elämää
Mari A:n kirjablogi
Mrs Karlsson lukee
Oksan hyllyltä
Orfeuksen kääntöpiiri
Reader why did I marry him?
Saran kirjat
Sheferijm – Ajatuksia kirjoista
Sivutiellä
Tuijata. Kulttuuripohdintoja
Tuulevin lukublogi
Yöpöydän kirjat 

Linkit ovat blogeihin, ei yksittäisiin juttuihin. Juttulinkkejä voivat bloggaajat liittää tähän postaukseen.

Naistenviikkohaasteen aloituspostaukseen vie tämä juttu ja tämä muistinvirkistys. Aiempien vuosien naistenviikkokoonnit ovat tässä: 2015 ja 2016.

Jotkut blogit ovat viikon varrella postanneet kerran, jotkut muutaman kerran, ja esimerkiksi minun laillani blogit Kirjasähkökäyrä, Kirja vieköön!, Kirsin Book ClubOksan hyllyltä ja Sheferijm- Ajatuksia kirjoista ovat postanneet päivittäin. Naisteeman käsittely on haasteessamme villiä ja vapaata. Otetaan kantaa tai hellitään hömppää, eritellään teemoja ja kerrontaa tai kellutaan lukutunnelmissa. Naistenviikon genret vaihtelevat sarjakuvasta eppiseen proosalaveuteen, runoista novelleihin, ja tyylilajeissa liu’utuaan kauhusta romantiikkaan.

Naistenviikon koonti

Toivotan viikon päätteeksi virkistävää blogilueskelua. Minä olen viettänyt kollegoiden juttujen parissa antoisia hetkiä ja jatkan vielä postailulueskelua jonkin aikaa. Saan lukuvinkkejä ja muuten herkuttelen kirjahavainnoilla.

Kiitos mukana olleille kirjablogeille, lukijoille ja kommentoijille!

Taivutan vielä lopuksi naistenviikkohaasteajatukseni tankarunoksi.

Helma heilahtaa
heinäkuun, vilahtava
viikko naisien –
kuin alushame. Peittää
ja paljastaa. Niin kertoo.

36 kommenttia

Kategoria(t): haaste, Kirjallisuus, Naistenviikko

36 responses to “Naistenviikko 2017: koonti

 1. Oli mukava olla jälleen mukana naistenviikkohaasteessa, kiitos emännöinnistä! Vietin tänä vuonna naistenviikon muistellen lapsuuteni naisidolia jonka kuolemasta tulee pian kuluneeksi 20 vuotta: https://mrskarlsson.blogspot.fi/2017/07/naistenviikko-dianan-muisto-elaa.html

 2. Teemaviikkoon oli hauskaa osallustua. Kiitos sinulle emännöinnistä! Huomasin, ettei osallistujalistan linkki blogiini toimi. Tässä viikon viimeinen postaus, jonka lopusta löytyvät linkit muihin teemajuttuihini. Doris Lessingin huippuhienoon esikoiseen oli hyvä päättää naistenviikko: https://oksanhyllylta.blogspot.com/2017/07/naistenviikko-ruoho-laulaa-doris-lessing.html

 3. Kiitis Tuijata naistenviikon emännöinnistä! Tässä linkki Kirsin Book Clubin naistenviikon bloggausten koontiin http://kirsinbookclub.com/2017/07/naiskirjailijoiden-viikko-mansikoita-kermavaahtoa-ja-kuplivaa-juomaa/

 4. Kirjoitin viikolla muutaman jutun ja viimeksi Tiinan päivänä Anni Polvan kirjasta Älä itke, Tiina. Sen lopusta löytyvät linkit muihin postauksiin.
  https://kirjanpauloissa.blogspot.fi/2017/07/kuukauden-tiina-ala-itke-tiina.html

 5. Kiitos tästä ideasta ja emännöinnistä! ❤ On ollut ilo lukea naistenviikon bloggauksia. Huomasin, että olen blogannut koko heinäkuun naisten kirjoittamia kirjoja ja blogijonossa olisi ollut naistenviikon joka päivälle tavaraa, mutta mökkireissu tuli väliin. Jatkan siis teeman parissa. 😉

 6. kirjaluotsi

  Kiitos haasteesta! Postasin neljä juttua eri puolilta maailmaa tulevien naiskirjailijoiden teoksista. Jutut löytyvät tällä tagilinkillä: http://www.havena.fi/kirjaluotsi/tag/naistenviikkohaaste/

 7. Kiitos emännöinnistä! Näitä naistenviikon juttuja on ollut mukava lukea, ja postauksista tosiaan saa hyviä lukuvinkkejä. Osallistuin kirjoittamalla Laura Gustafssonin Korpisoturista: https://paljonvaloa.wordpress.com/2017/07/18/metsan-poika-ja-pari-tyttoa/

 8. Mai

  Kiitos Tuija Naistenviikon järjestämisestä 🙂
  Tästä linkistä pääsee viimeiseen postaukseen ja lopussa olevaan koosteeseen:
  https://kirjasahkokayra.blogspot.fi/2017/07/astrid-lindgren-peppi-pitkatossu.html

 9. riitta k

  Kiitos Tuija ❤ Minäkin innostuin postaamaan joka päivä & lisään linkkini tähän. Valitettavasti en ole ehtinyt paljonkaan kiertelemään muissa osallistuneissa blogeissa – kesä! Mutta täältähän ne löytyvät kun aikaa on paremmin.
  https://kirjaviekoon.blogspot.fi/2017/07/helen-rappaport-jekaterinburg.html

 10. Kiitos viikon emännälle! Hauskaa, että tästä on oikeastaan tullut jo perinne, jota osaa odottaa. Toivottavasti ensi kesänä taas vietetään kirjablogeissakin naistenviikkoa!

 11. Kiitos haasteen emännöinnistä! http://kirjojentaika.blogspot.fi/search/label/Naistenviikko Linkin takaa löytyvät kaikki Naistenviikko-postaukseni, tänä vuonna osallistuin kolmella kirjalla.

 12. Naistenviikko osui tänä vuonna viikolle, jonka olin reissussa, joten meni vähän puolivillaisesti ja tuon luomasi kuvankin käytön unohdin kokonaan. Anteeksi ja kiitos emännöimisestä.

 13. Minulle kävi tänä vuonna ihan höpösti tämän haasteen kanssa. Nyt ei vaan irronnut tälle(kään) ajalle tekstiä. :/
  Harmittaa. No ehkä ensi kesänä uudestaan… Kiitos emännöinnistä joka tapauksessa.

 14. Paluuviite: Naistenviikkohaaste 2018 | Tuijata. Kulttuuripohdintoja

 15. Paluuviite: Naistenviikko 2018: koonti | Tuijata. Kulttuuripohdintoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s