Kolmen kirjan haaste

Sain pähkinän purtavaksi. Minun pitää valita kolme kirjaa, jotka lukisin uudelleen. Valinnassa on vielä rajaus: kirjojen tulee olla bloginpitoaikaisia.

kesäpariHaasteen heitti Luettua elämää -blogin Elina, jonka lista voisi olla omani: Saatana saapui Moskovaan, Meriromaani ja Kesäkirja. Meriromaanin joudun diskaamaan siksi, että olen sen jo lukenut toiseen kertaan, lumous vahvistuen. Saatana on nyt tuoreessa muistissa, postaus putkahtaa klassikkohaasteena (31.7.2015).

KesäkirjaTove Janssonin Kesäkirjan tulen lukemaan uudelleen. Koin sen tänä kesänä ensimmäisen kerran äänikirjana, joten kiinnostaa kovasti, millainen kokemus teksti on sellaisenaan. Ihastuin Kesäkirjan särmikkääseen isoäiti-lapsi-suhteeseen, tunnelmaan ja tapaan käsitellä elämänmenoa.

KantoTämän kevään kova kotimainen historiallinen romaani on Pyöveli (Gummerus 2015). Anneli Kanto kahmaisee aikaan, ajattelutapaan ja toimintaan, jossa en ole noin verevästi monesti käynyt. Verevästi, hmm, monessa merkityksessä. Toisella lukukerralla ehkä rauhoittuisin viipyilemään eri kertojaäänien mikrotaajuuksilla.

Elämä elämältäVuodentakaisen kevään pyörrytyskokemus oli Kate Atkinsonin Elämä elämältä (suom. Kaisa Kattelus, Schildts & Söderströms 2014). Vielä tulee se aika, että luen sitä pieninä paloina, hitaasti, nautiskellen tilanteista, henkilöistä ja jossittelusta, mahdollisista maailmoista.

Seuraavaksi haastan – jos ei ole jo monesti haastettu – samaan mahdottoman ihastuttavaan valinnan vaikeuteen blogit Kirja hyllyssä, Pikkurilli ja Kirsin kirjanurkka.

8 kommenttia

Kategoria(t): haaste, Kirjallisuus, Kirjallisuuspohdintoja

8 responses to “Kolmen kirjan haaste

 1. Elina / Luettua elämää

  Mainiot valinnat, Tuija! Kiva, kun tartuit haasteeseen!

  Vai ehdit jo lukea Meriromaanin toiseen kertaan. Ihanaa! Ja hienoa, että lumous vain vahvistui. Kirja koskettaa minuakin sydänjuuriin asti.

  Tuo Pyöveli on ehdottomasti lukulistallani, sillä Anneli Kannon Veriruusut osui myös syvälle historian rakastajan sieluuni. Atkinson puolestaan on ollut lukulistallani jo vuosia, mutta yhteenkään hänen kirjaansa en ole vielä tarttunut. Luulen, että pääni menee sekaisin hänen kirjoistaan, niin omiltani ne tuntuvat pelkkien blogitekstien perusteella.

  • Kiitos haasteesta, Elina! Meriromaani ja Pyöveli ovat minun tämän vuoden Finlandia-listallani.

   Atkinson taitava kertoja. Dekkarisarjan Brodieen olen punaposkisen ihastunut (sarjan osissa on kyllä tasoheilahduksia). Elämä elämältä on ”oikea” romaani. Lue se jossain seesteisessä välissä, kiireettä.

 2. Tuija / Pikkurilli

  Juuri tällä hetkellä tuntuu, etten mitenkään jaksaisi osallistua tähän haasteeseen. Yleensä blogihaasteet ovat aiheuttaneet minulle valtavaa stressiä. Toivottavasti et pahastu. Luen muuten parhaillaan Saatanaa. Olen lukenut sen aikaisemmin ehkä kaksi kertaa. Jos pitää mustasta huumorista ja satiireista (kuten minä), kirja on täydellinen valinta 😉

  • Ilman muuta voit hyvällä omallatunnolla olla mukana tai ei – bloggailu on harraste ei velvollisuus.

   Bulgakov on jostain syystä roikkunut lukemattomien listalla. Sen vallaton mielikuvituksellisuus oli iloinen yllätys.

   • Tuija / Pikkurilli

    Vastaan kuitenkin lyhyesti haasteeseen, koska tänään olen virkeämpi. Uudelleen voisin lukea Heli Laaksosen uutuuskirjan. Itse asiassa luenkin sitä joka päivä muutaman luvun, koska se piristää ja saa hymyilemään. Uudelleen voisin lukea myös Rosa Liksomin Väliaikaisen ja Bulgakovia luen nyt parhaillaan. Bulgakovin olen maininnut sitaattikokoelmassani eli tavallaan olen blogannut siitä.

   • Pätevä valikko sinulla! Virkeyttä toivottelen 🙂

 3. Kirsi Hietanen

  Kiitos haasteesta! Katsotaan, mitä arkistosta löytyy!
  Sinulla on hienoja valintoja. Kesäkirja ainakin kestää lukemiskertoja vaikka kuinka monta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s