Tuijata 10 vuotta – osallistu kirja-arvontaan!

Blogini täyttää tänään 10 vuotta. Harrastus on jatkunut vuosikymmenen, sillä koen omakseni yhdistää kirjat ja muut kulttuurikokemukset kirjoittamiseen. Yhä vain. Tuntuu, että viime vuoden aikana kirjallisuuskokemukset ja niistä postaaminen ovat jopa valaisseet etävuoden eristyneisyyshämärää.

Bloggaaminen alkoi sattumalta täydennyskoulutuksen sivutuotteena. Jonkinlainen onnenkantamoinen, kai, koska raskaat perheasiat ovat kuormittaneet näiden vuosien aikana, eikä palkkatyökään ole päästänyt helpolla. Kirjat ja kirjoittaminen ovat tarjonneet vastapainoa. Olen luvannut itselleni, että bloggaaminen jatkuu niin kauan, kun en koe sitä suorittamiseksi.

Kymmenessä vuodessa olen julkaissut 1565 blogijuttua ja kirjoittanut kymmenkunta kirjaa sekä lukenut kutakuinkin 1500 kirjaa.

Miksi julkaista juttuja, voisinhan kirjoittaa lukupäiväkirjaa vain omiin tarpeisiin? Blogi-muoto sopii minulle. Täällähän pääsen näppärästi tallentamaan, kertaamaankin omia kulttuurikokemuksiani ja muut halutessaan selailemaan tuumailuja.

Minulla ei ole laumoittain seuraajia eikä etenkään kommentoijia, mutta aina ilahduttaa suuresti ja vähän ihmetyttääkin, kun huomaan blogitilastoista, että juttujani luetaan. Bloggaaminen on tuonut mukanaan myös yhteyksiä muihin bloggaajiin ja kirjasomettajiin, ja se on ollut suuri ilo. Toivottavasti ajat muuttuvat ja tapaamiset taas mahdollistuvat.

Silläkin uhalla, ettei kukaan halua osallistua, järjestän kirja-arpajaiset. Juttuuni kommentoijien kesken arvon juhlan kunniaksi novellikokoelmani Niin metsä vastaa (Avain 2021) ja Vivian Gornickin muistelmaklassikon Toisissamme kiinni (Gummerus 2021). Arvonta päättyy 20.3.

Suuri kiitos, että luet juttujani!

73 kommenttia

Kategoria(t): haaste, Kirjallisuus, Lukupäiväkirja, Sekalaista

73 responses to “Tuijata 10 vuotta – osallistu kirja-arvontaan!

 1. Antje Mortzfeldt

  10 vuotta – onneksi olkoon! Lämmin kiitos työstäsi!
  Osallistun mielelläni kirja-arvontaan.
  Terveisiä eräälta saksantajalta
  /Antje

 2. Onnea, onnea, onnea!
  Kymmenen vuotta on hieno saavutus ja merkkipaalu. Siihen mahtuu monta kirjaa ja paljon elettyä elämää.
  Mielestäni lukeminen ja bloggaus onkin hieno harrastus myös siksi, että se kannattelee silloinkin kun elämässä myrskyää.
  Paljon hyviä blogivuosia edelleen!

 3. Maija

  Onneksi olkoon! Olen kiinnostuneena lukenut kirjoituksia.

 4. Sanna-Leena

  Kymmenen vuotta, ihan huikeeta! Onnea, onnea blogille ja sen uutteralle pitäjälle 🙂 Reilusti kymmeniä vuosia lisää.

 5. Lämpimät onnittelut kymppinauhan katkaisemiseta! Blogisi on antoisa, ihmisläheinen ja ajatuksia avartava; täällä on aina ilo poiketa.

  ”Niin metsä vastaa” on kaunis ja seesteinen kooste. Myös Kanssakulkija, kylläkin metsien mies, mutta jonka lukemistoon ei tämän tyyppinen kirjallisuus varsinaisesti lukeudu, ihastui lukemaansa:)

  En osallistu arvontaan, mutta jatketaan harjoituksia näissä mainioissa merkeissä, lukuiloa ja alkavaa kevään riemua Sinulle!

 6. Margit/Tarukirja

  Onnea kymmenestä blogivuodesta! Toivottavasti jatkat vielä kauan. Ja toivottavasti pääsemme pian keskustelemaan kirjoista Oodissa.

 7. Marja-Liisa

  Upea blogitaival, onnea! Mielelläni mukana arvonnassa.

 8. Ritva Suhonen

  Ihana Tuija,
  Olen seurannut blogiasi suurella kiitollisuudella jo vuosia. On ollut kiva verrata omia lukukokemuksiani sinun blogiisi ja saada vinkkejä kirjoista ja taidenäyttelyistä ja matkata kanssasi maailmalla.
  Olen itse pitänyt jokapäiväistä kuvan ja lainatun runon yhdistelmää muutamalle ystävälleni yli puoli vuotta. Aloitin sen tukeakseni vaikeassa elämäntilanteessa olevaa ystävääni ja siitä on tullut tärkeä myös itselleni.
  Jakamalla omastaan, saa aina jotain myös itselleen 💕.

 9. Miksei nyt sinun blogiasi luettaisi, sehän on täynnä laadukasta asiaa! Paljon onnea! Minulla on suunnilleen samat motiivit blogin pitämiselle ja totta, että näinä aikoina se tuntuu entistäkin tarpeellisemmalta lisältä lukemisen elämän suolaan. Ja kiitos kaikista kirjavinkeistä myös!

 10. Lämpimät onnittelut, Tuija! ♥ Blogiasi on aina ilo lukea, kirjoitat kirjoista oivaltaen, niiden hengen niin hyvin sisäistäen.

  Olen mukana arvonnassa vain Gornickin kirjan osalta. Niin metsä vastaa kun on sattuneesta syystä jo omassa hyllyssäni. 😉 Jälkimmäinen on kyllä ihastuttava kirja! ♥

 11. Paljon onnea 10-vuotiselle blogille. Mietin, että se on tosi pitkä aika kun vertaan sitä omaan runsaat kolme vuotta vanhaan blogiini. Kymmenestä vuodesta on hyvä jatkaa! Blogissasi on aina kiva käydä, vaikkei joka kerta tule jätetyksi kommenttia. – Kiva arvonta, ilman muuta mukana.

 12. Hilkka

  Onnea kymmenvuotiaalle! Joskus lueskelen kirjablogeja ja silloin tällöin haaveilen itsekin kirjoittavani sellaista 🙂 Olen mukana arvonnassa!

 13. Santta

  Onnittelut Blogillesi

 14. Aira-maarit

  Olen seurannut, ja toki seuraan 🌺
  Onnea🙏

 15. Eeva Kiviniemi

  Nostan maljan kympin mimmille! Ja kympin arvoisille teksteille. ❤ Olen lukenut juttujasi ahkerasti, mutta vasta nyt sain kirjauduttua sisään ja kommentoitua. Kannattaa siis juhlia!

 16. Onnea, paljon onnea! Sinuun ja blogiisi on ollut oikein mukava tutustua.

 17. Onnittelut! Yksi lempiblogeistani. (En osallistu arvontaan.)

 18. Virpi

  Kiitos Tuija näistä blogikirjoituksista! Monta hienoa lukuelämystä olisi saattanut mennä ohi ilman vinkkejäsi! Almalle myös kiitokset 🐈

 19. S

  Onnea erinomaiselle blogille ja sen tarkkanäköisille, monipuolisille postauksille! ❤

 20. Kaisa

  Laitanpa saman tännekin: Onneksi olkoon! Blogistasi on ollut niin paljon iloa! Juuri luen sen ansiosta Han Kangin Valkoista kirjaa, joka on todella hieno. Ps. Suosisikohan onni arvonnassa, niin kuin kerran ennenkin…

 21. Leena Palovaara-Pelttari

  Etsin lukuvinkkejä blogistasi. Saisipa itsekin aikaiseksi vaikka murto-osan luettua kirjoja, mitä sinä luet!

 22. Jorma Melleri

  Onnittelut mainiolle bloggarille!

 23. Arja

  Onnea kymmenvuotiaalle! Taitavat juttusi innostavat lukemaan. Jopa erilaista, kuin muuten tulisi tehtyä. Toivon lisää, seuraavia kymmeniä vuosia, ja parhainta jatkoa kirjoittajalle ja kirjailijalle, jonka tuotantoa ilolla ja kunnioituksella seuraan. Kiitos!

 24. Suvi

  Onnea! Innolla mukana 🙂

 25. Turja Terhi

  Olen mielistynyt tapaasi kirjoittaa ja käyttää kieltä.
  Onnittelut ja kiitokset 10 vuoden jaksamisesta!

 26. Onnea blogista! Tätä on ilo seurata. Jos mietin jotakin teosta, jonka olen lukenut, voin tarkistaa täältä, mitä olet siitä pohtinut, ja vertailla omiin kokemuksiini. Kulttuuri tuo sisältöä ja avartaa kokemusmaailmaa. Hurja määrä luettuja sivuja. Olet aika kova!

 27. Helena

  Onnea Tuija🌹🥂

 28. Mia

  Onnea! 10 vuotta on hieno luku, minulla se olisi jo melkein puolet elämästä. Mukavaa kun kirjoista kirjoittaminenkin jaksaa edelleen ilahduttaa.

 29. minttu47

  Onnittelut! Kiva arvonta 🙂

 30. Riitta Renvall

  Hei Tuija!
  Onnittelut blogin pyöreistä vuosista! 🌹 Löysin blogisi selaamalla kaikkia mahdollisia kirjallisuusblogia. Pidin sivuistasi ja kirjoista, joista kerroit. Huomasin, että luet kirjoja, jotka olin itsekin aikonut lukea tai lukenut. Kirjamakumme näytti, ja näyttää yhä edelleen, hyvin samanlaiselta. Kiitos kaikista kirjavinkeistä ja ajatuksista !
  Terveisin Riitta Renvall

 31. Onnea ensimmäisistä pyöreistä vuosista!
  Olet ahkera ja tasokas bloggaaja. Olet tehnyt myös tärkeää työtä selkokirjojen kirjoittajana. Minusta tuntuu, että olen selannut novellikokoelmaasi ’Niin metsä vastaa’ meidän Reuna-kirjakaupassamme. Äsken käväisin varaamassa sen kirjastosta (arpaonneen ei ole luottamista).
  Käyn paljon blogissasi ja pidän tyylistäsi.
  Mukavia luku&kirjoitushetkiä edelleen!

  • Marjatta, kiitos sanoistasi. Ilahduttaa kovasti tuo, mitä sanot selkokirjallisuudesta. Koetan jatkaa liputtamista sen puolesta jatkossakin. Terveisiä Reunan väelle! Ja arpaonnea! 🙂

 32. Hiisukas

  Onnea, onnea! Meilläkin on täällä yksi kohta 10-vuotias. Ihan alusta en ole blogiasi seurannut, mutta onneksi olen tänne löytänyt. Kiitos hyvistä kirjavinkeistä ja onnea tuleviinkin vuosikymmeniin!

 33. Elise H.

  Onnittelut huikeasta saavutuksesta!
  Osallistun innolla arvontaan 🙂

 34. Onnea ja kiitos. Monta mielenkiintoista kirjavinkkiä olen täältä bongannut.

 35. Suuri kiitos lukijoille ja arvontaa osallistuneille! Arpa (eli mieheni satunnaisotannalla valitsemat numerot) osui Hilkkaan (Toisissamme kiinni) ja Kaisaan (Niin metsä vastaa).Voittajat saavat sähköpostia.

 36. Mai Laakso

  Onnittelut 10 vuodesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s