Turun kirjamessut 2019: jatkot

Minulle Turun kirjamessut olivat kaksipäiväiset, vaikka muille kirjabakkanaalit yhä jatkuvat. Hienoja kohtaamisia, sykähdyttäviä sanailuja kirjoista ja kirjoittamisesta sekä ikimuistoinen oma osuuteni, jota kirjabloggaajakollegani lämmittivät läsnäolollaan. Kokoan kuvin ja lyhyin poiminnoin muutaman mieleen painuneen tilanteen.

Riikka Pelo:
– Todellisuus rakentuu suojaavaksi kielen avulla.

20191004_155412_resize_46.jpg

Lauri Otonkoski:
– Se mikä on kirjassa, pysyy kirjassa. Futuuriin en uskalla kajota. Minun runoni pohjalla on totta, se on minun valintana. (Keskustelu Sinikka Vuolan ja Siiri Enorannan kanssa.)

20191005_120003_resize_17.jpg

Vesa-Matti Loiri:
– Mulla on elämässäni tapahtunut oikeaan ruutuun astumisia.
(Auditorio pullisteli väkeä, käytävien tyhjenämisessä oli tekemistä ja kuvausjärjestelyt Loirin ja Tervon kohtaamisessa vei lavanäkyvyyttä.)

20191005_131738_resize_68.jpg

Lauri Tähkä ja Heli Laaksonen:
– Mä tykkään tästä, hän puhuu ja mä kuuntelen.
– Mä ajatteli riimukivikirjotukssi, ne jää jälkke.
(Jonoa tähtien auditorioesiintymiseen riitti Naantaliin asti.)
20191005_141712_resize_17.jpg

Raili Mikkanen:
– Opettaja sanoi: lue nuo, sitten tiedät paljon. Tajusin: historia on oikeasti eläneiden elämää. (Sirpa Kähkönen haastatteli Tirlittan-palkittua konkarikirjailijaa.)

20191005_150312_resize_46.jpg

Messuilla ojennettiin minulle Seesam-palkinto selkokirjallisuuden edistämisestä. Perustelut voi lukea kustantajieni sivuilta: Avain ja Opike. Kiitän. Hetki Lauri Tähkän kainalossa ei liity palkintoon, enkä laula hänelle kantaattia, vaikka niin voisi kuvasta luulla. Suuni ei vain pysy kiinni, kun messuista olisi niin paljon kerrottavaa.

10 kommenttia

Kategoria(t): Kirjallisuus, Kirjamessut, Selkokirja, selkotekijä, Tapahtuma

10 responses to “Turun kirjamessut 2019: jatkot

 1. Arja

  Upeita kohtaamisia ja hienot messuilut! Onnea vielä tunnustuksesta, joka on niin ansaittu kuin olla voi. Muuten, mikä olikaan se Lauri Tähkän biisi, jonka sanoit tehneen vaikutuksen? t. Arja

 2. Kiva messupostaus. Varmasti on mukava tapahtuma. En ole koskaan ollut Turun kirjamessuilla, tulee aina valituksi Helsinki.

 3. Margit/Tarukirja

  Messupostauksia on aina mukava lukea, kiitos tästä. Onneksi olkoon palkinnosta!

 4. Kiitos eloisasta ja kiinnostavista messupostauksista, oli hauskaa saada olla näin välillisesti mukana. Eennen kaikkea lämpimät onnitteluni Seesam-palkinnon johdosta; tärkeää työtä!
  Eikö tuo Lauri Tähkänkään kainalo hassumpi paikka;)

 5. Takkutukka, kiitos! Iloitsen, kun tunnelma välittyy – myös kainaloisena.

 6. Kiitos messuvälähdyksistä. Viime vuonna olin ensimmäistä kertaa Turun messuilla, tykkäsin kovasti, mutta nyt en päässyt. Ja onnitelut Seesam-palkinnosta. Minustakin meni oikeaan osoitteeseen. Mitä tiedän selkokirjoista ja niiden tarpeesta, sen olen varmaan kaikki oppinut blogistasi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s