Koonti: Eeva Joenpelto 100 & arvonta

Käynnistin tammikuun lopussa Eeva Joenpellon 100-vuotisjuhlan kunniaksi lukuhaasteen. Aikanaan suosittu kirjailija ei nykyään monesti osu silmiin kirjajutuissa. Juhlavuotena on kuitenkin kiinnostavaa lukea uudelleen tai tutustua ensimmäistä kertaa Joenpellon tuotantoon.

Osallistu arvontaan

WSOY:n kirjasäätiö lahjoittaa viisi Joenpellon kirjaa arvottavaksi haasteeseen osallistujille. Olet mukana arvonnassa, kun kirjoitat kommenttiin Joenpelto-lukukokemuksestasi tai lisäät linkin juttuusi. Arvonta on käynnissä 22.6. saakka. Saat tiedon kirjavoitosta sähköpostiisi. Arvottavana ovat seuraavat Joenpellon romaanit:

Avoin, hellä ja katumaton

Jottei varjos haalistu

Missä lintuset laulaa

Neito kulkee vetten päällä

Rikas ja kunniallinen.

Kuvat arvottavista kirjoista on ottanut Anna Mattila Eeva Joenpellon talon salissa.

Lukukokemusten ja kirjasomettajien juttujen koonti

Kirjasomettaja tai Joenpelto-lukija: lisää komenttiin juttulinkkisi ja/tai lukukokemuksesi. Käytä ja seuraa myös muuta somea ja tunnuksia #joenpelto100 #eevajoenpelto100 #wsoykirjallisuussaatio.

Haastoin Joenpellon lukemiseen jo muutama vuosi sitten (kooste 2016), mutta tänä vuonna on sata syytä toistaa se. Tammikuiseen haastejuttuuni ilmoittautui ennakkoon parikymmentä kirjasomettajaa:

Amman lukuhetki

Elämä on ihanaa

Hemulin kirjahylly

Kirjaluotsi

Kirjan jos toisenkin

Kirjan pauloissa

Kirjarouvan elämää

Kirjojen kuisketta

Kirsin Book Club

Kirsin kirjanurkka

Kulttuuri kukoistaa

Luettua elämää

Luetut, lukemattomat

Lumiomena

Mrs Karlsson lukee

Nanna kirjakimara

Oksan hyllyltä

Tarukirja

Todella vaiheessa

Tuijata

Tuulevin lukublogi

Yöpöydän kirjat

*

Joukko kirjabloggaajia pääsi 9.6.2021 tutustumaan Sammatissa Joenpellon vaikuttavaan Vares-Kantola-taloon. Talon tunnelmin johdattelen Joenpelto-lukijoiden lukukokemuksiin, joita löydät tämän jutun kommenteista. Eläköön ajaton proosa, jota sopii lukea juhlapäivän jälkeenkin!

44 kommenttia

Kategoria(t): haaste, Kirjallisuus

44 responses to “Koonti: Eeva Joenpelto 100 & arvonta

 1. Paluuviite: Eeva Joenpelto 100 -haaste | Tuijata. Kulttuuripohdintoja

 2. Kirsin Book Club juhlistaa Eeva Joenpeltoa kaksinkertaisesti: Kokoonnuimme keskustelemaan Eeva Joenpellon kirjoista Vares-Kantolaan ja 17.6., EevaJoenpellon syntymäpäivänä julkaisemme myös podcastin.
  https://kirsinbookclub.com/2021/06/teemana-eeva-joenpelto-lukupiiri-kokoontui-kirjailijan-talossa-vares-kantolassa/
  https://kirsinbookclub.com/2021/06/podcast-33-eeva-joenpelto-100-vuotta/

 3. Päätin nostaa varjoista hienon romaanin vuodelta 1964: Viisaat istuvat varjossa. Hyvä neuvo myös tulevaan helleviikonloppuun 😆 https://kirjaluotsi.fi/eeva-joenpelto-viisaat-istuvat-varjossa/

 4. Margit/Tarukirja

  Osallistun ensimmäisellä romaanilla, jonka Joenpelto julkaisi omalla nimellään: Kaakerholman kaupunki.
  https://tarukirja.blogspot.com/2021/06/eeva-joenpelto-kaakerholman-kaupunki.html

 5. Päädyin lukemaan romaanin Elämän rouva, rouva Glad. Ja ihmettelin itsekseni, miksen ole lukenut enemmän Joenpeltoa. Kerrassaan hienoa henkilö- ja ajankuvausta.
  https://kirjanpauloissa.blogspot.com/2021/06/eeva-joenpelto-elaman-rouva-rouva-glad.html

 6. Luin itselleni ensimmäisen ja tärkeimmän Joenpellon: Vetää kaikista ovista. Blogiin on tulossa myös jatko-osa eli syntymäpäiväjuhlaraportti: https://tituma2.wordpress.com/2021/06/17/eeva-joenpelto-100-vuotta/

 7. Henna

  Huh, sain tänä aamuna luettua kirjan loppuun, onneksi olin matkan varrella miettinyt mitä siitä kirjoitan, niin juttu syntyi melko helposti. Täältä löytyy:

  https://hemulinkirjahylly.blogspot.com/2021/06/eeva-joenpelto-uskomattomia-uhrauksia.html

 8. En kaikkien kiireiden keskellä ole ehtinyt bloggaamaan. Luin Jottei varjos haalistu. Jos ehdin blogata, linkkaan sen myöhemmin.

 9. Kiitos haasteen emännöinnistä, ilman sitä en olisi ehkä koskaan tullut Joenpeltoa lukeneeksi ja olisin menettänyt paljon!

  Aloitin Lohja-sarjan ensimmäisellä osalla, Vetää kaikista ovista ja koukutuin sarjaan, osaltaan myös sen mahtavan lukijan ansiosta.

  https://kirjanjostoisenkin.blogspot.com/2021/06/eeva-joenpelto-100-v-vetaa-kaikista.html

 10. Suuri kiitos haasteeseen ja arvontaan osallistuneille. Jatkamme Joenpellon lukemista, ja sen varmistivat Ruusa, Liisa ja Nanna ja Instan puolella Henniksi ja Kaarina_67. Wsoyn kirjasäätiö lahjoittaa ja lähettää kirjat, jotka ovat peräisin Joenpellon talon varastoista, Joenpellon omia tekijänkappaleita. Onnea voittajille!

 11. Mai Laakso

  Kirjasähkökäyräkin osallistui haasteeseen. Tässä vihdoin linkki. https://kirjasahkokayra.blogspot.com/2021/06/eeva-joenpelto-naisten-kesken-kirjeita.html

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s