Taitelijaromaanihaasteen koonti

Syyskuussa 2017 julkaisin taiteilijaromaanihaasteen, sillä huomasin monessa lukemassani romaanissa taiteilijuuden olevan keskeisessä roolissa. Ajattelin, että haaste voisi avata aihepiiriä laajemminkin kuin vain omin havainnoin; linkki haasteeseen on tässä.

Taitelijaromaani

Tänään haaste päättyy ja tähän postaukseen kertyy muiden taiteilijaromaanien lukijoiden postauksia. Tarkoitus on käsitellä taiteilijuutta aika laajasti, eri taidelajit mukaan lukien. Haastepostauksessa luettelen romaaneita, joissa on päähenkilöinä esimerkiksi valokuvaaja, taidemaalari ja kirjailija. Yhtään tanssijaromaania en muistanut. Kierosti siitä syystä valitsin tämän tanssitaiteen päivän koontipäiväksi.

Omia taiteilijaromaanikokemuksiani voi lukea tästä linkistä ja tähän alle kommenteihin kertyy muiden mietteitä. Tarkoitukseni on laatia vielä kooste aiheesta. Se ilmestyy vappupäivänä.

LISÄYS 1.5.2018: linkki yhteenvetoon taiteilijaromaanihaasteesta.

23 kommenttia

Kategoria(t): Kirjallisuus

23 responses to “Taitelijaromaanihaasteen koonti

 1. Luin 5 kirjaa, joissa taiteilijuus on keskeistä. Viimeisin niistä oli Riitta Latvalan Taivaanrantojen maalari, ja sen postauksen loppuun liitin linkit muihinkin haastekirjoihin. Kiitos antoisasta haasteesta.
  https://kirjanpauloissa.blogspot.fi/2018/04/taivaanrantojen-maalari-ja-muita.html

 2. Kaisa V.

  Kiitos, oli antoisaa olla mukana! Linkistä löytyy koonti kuudesta lukemastani taiteilijaromaanista.
  http://kirjahyllyssablogi.blogspot.fi/2018/04/taiteilijaromaanihaasteen-koonti.html

 3. Nanna / Nannan kirjakimara

  Kiitos inspiroivasta haasteesta! Yhteenvetoni löytyy täältä: https://nannankirjakimara.blogspot.fi/2018/04/yhteenvetoni-taiteilijaromaanit.html

 4. Kiitos haasteesta! Luin yhdeksän romaania, joissa jotenkin käsitellään taiteilijuutta. En tehnyt erillistä koostetta, mutta lukemani kirjat löytyvät täältä: https://kirjaluotsi.fi/tag/taiteilijaromaani/

 5. riitta k

  Mulle tuli 10, jos yksi novellikokoelma lasketaan mukaan. Kiitos haasteesta Tuija.
  https://kirjaviekoon.blogspot.fi/2018/04/taiteilijaromaanit-haasteen-koonti.html

 6. Kiitos ihanasta haasteesta ja kiitos, kun sain olla mukana! Heräsin tähän vähän liian myöhään mutta ehdin kuitenkin lukea kolme taiteilijaromaania: Soinisen Ellenin, Turusen Sivuhenkilön ja Härkösen Valomerkin. Laitoin ajatuksiani vähän laajemmin sinulle spostilla, koska blogia minulla ei ole. Lyhyet kommentit löytyvät myös Twitter-tililtäni @MariaKuutti. Tämän jälkeen minulla on jo mielessäni muutama taiteilijaromaani, joilla jatkan.
  Kevätterkuin, Maria Kuutti

  • Maria – hienoa, että olet mukana! Juuri näin! Haaste on tarkoitettu kaikille, eli ei se edellytä omaa blogia, että voi osallistua haasteeseen! Kiitos osallistumisesta! (Nyt on liikaa huutomerkkejä, mutta olen siis ilmeisen innoissani.)

   Olen lukenut nuo kolme kirjaa ja oli mielenkiintoista lukea lukukokemuksistasi. Taiteilijuus ei ole helppoa, ja se liukuu Härkösen kuvaamasta pohjamutiin vievästä luomisen tustasta, Turusen ilmaisemaan arvosteluherkkyyteen ja toisaalta Ellen Thesleff -romaanihahmon välittämään varmuuteen omasta näkemyksestä.

   Ai, nautin siitä, että innostuit aiheesta ja jatkat taiteilijaromaanien lukemista. Kyllä ne inspiroivat omaakin kirjoittamista. Kuulolla!

 7. kirsiranin

  Kirsin Book Club osallistuu Ellen Thesleff -triolla, (http://kirsinbookclub.com/kirjat/hanna-reetta-schreck-mina-maalaan-kuin-jumala-ellen-thesleffin-elama-ja-taide/) eli linkissä on linkit myös Kati Tervon Iltalaulajaan ja Pirkko Soinisen Elleniin.
  Mukana myös Saara Turusen Sivuhenkilö (http://kirsinbookclub.com/kirjat/saara-turunen-sivuhenkilo-nainen-sivussa-ja-aivan-ytimessa/) ja Kjell Westön Rikinkeltainen taivas (http://kirsinbookclub.com/kirjat/kjell-westo-rikinkeltainen-taivas/).

 8. Kiitos kivasta haasteesta! Luin kahdeksan kirjaa, jotka siihen sopivat. Koosteeni täällä: http://suketus.blogspot.fi/2018/04/performansseista-sinfonioihin.html

 9. Paluuviite: Yhteenveto taiteilijaromaanihaasteesta | Tuijata. Kulttuuripohdintoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s