Tuijatan vuosi 2018

Luin…

… yli 160 kirjaa – ja suurelta osin nautin. Poikkeuksellisen moni kirjoista oli sähköinen. Vuoden tärkeimpiä lukukokemuksia kokosin esikoiskirja-Finlandia– ja joululahjalistaan, ja yhdistin vuoden aikana julkaisemani runojutut. Tsekkaa ne.

 

 

Kuuntelin…

… äänikirjoja enemmän kuin ennen, mikä viihdytti minua työ- ja ajomatkoilla. Parhaiten minulle sopivat kuunneltavaksi kirjat, jotka ovat henkilö- ja juonipainotteisia.

Kirjoitin…

… lukuisia blogijuttuja, ja yhä se tuntuu mielekkäältä harrastukselta. Aloitin blogini maaliskuussa 2011, ja huhtikuussa 2018 kasassa oli 1000 postausta. Lisäksi kirjoitin taas muutamia juttuja Virke- ja Bibliophilos-lehtiin.

20181229_175220.jpg

Julkaisin…

… tai en minä vaan kustantajani julkaisivat kaksi kirjoittamaani kirjaa, mikä oli sattumaa, siis kahden kirjan ilmestyminen samana vuonna: selkonovellit kirjassa Hyvä päivä (Opike 2018) ja selkoromaani nuorille ja nuorille aikuisille: Lauralle oikea (Opike 2018).

 

Olin äänessä…

… ihmeen monin tavoin: kävin porisemassa tammikuussa Tuomas Aitonurmen kanssa Kirjan taajuudella -podcastissa vuoden 2017 huippukirjoista ja tämän vuoden odotuksista. Joulukuussa juttelin selkokirjoista Hanna Männikkölahden kanssa Radio Puheen aamulähetyksessä. Lukulampun nettisivulla kerroin keväällä, mitä silloin luin. Turun kirjamessuilla paneloin selkokirjoista kolmen muun kirjoittajan kanssa ja kirjabloggaamisesta hienossa kirjoittajaseurassa, lisäksi minua haastateltiin Lauralle oikea -selkoromaanista. Heidi Köngästä haastattelin elokuussa äidinkielen ja kirjallisuuden opettajien koulutuspäivässä.

 

Kävin teatterissa ja oopperassa…

… yhteensä toistakymmentä kertaa. Teatterissa eniten vaikutuin KOM-teatterin Veriruusuista, ja ensimmäinen Savonlinnan opperakokemus ihastutti (Faust).

 

Kävin kotimaassa taidenäyttelyissä…

… useita kertoja, ja niistä nostan kaksi: tekniikkaällistys Amos Rexistä (teamLab, Massless) ja innostusyllätys Tampereen Sara Hidenin museosta (Anj Smith).

 

Pistäydyin kulttuurimatkoilla…

Roomassa, Kööpenhaminassa (tai oikeastaan Lousianassa) ja Firenzessä. Reissut tarjosivat hienoja elämyksiä, mutta viimeisin läikkyy mielessäni, sillä hotellihuoneen näköala ja Mia Kankimäen kirjan Naiset joita ajattelen öisin inspiroima taidebongailu elähdytti raskaan syksyn päätteksi.

 

Kävin konserteissa…

… luvattoman vähän. Mutta tämän vuoden viimeistä päivää juhlistan ystävien seurassa barokkikonsertissa.

Tapasin…

… monia kiinnostavia keskustelukumppaneita, jotka jollain tavalla liittyvät kirjoihin, kulttuuriin ja bloggaamiseen. Mikä etuoikeus!

 

Hmm…

… kävin myös töissä.

Kiitos, että luet blogiani.

Tämä hämmästyttää minua aina: joku on kiinnostunut kulttuurikokemuksistani.

Toivottavasti postaukseni kiinnostavat myös tulevana vuonna.

Monin tavoin hyvää vuotta 2019!

20181222_090737.jpg

 

8 kommenttia

Kategoria(t): Asiaproosa, Dekkari, Draama, Elämäkerta, Kirjallisuus, Listaus, Oppera, Romaani, Runot, Sekalaista, Taide, Tapahtuma, teatteri

8 responses to “Tuijatan vuosi 2018

  1. Ritva Suhonen

    Kiitos tästäkin vuodesta Tui! Paljon lukevana ja monipuolisesti kulttuurista kiinnostuneena saan sinun kokemuksistasi paljon kaikupohjaa omille elämyksilleni ja näkemyksilleni.
    Onneksi meillä on tämä Kivitasku vaihtuvine vuodenaikoineen. Se tuo vastapainoa ja herättää mökiltä palattuamme halun sukeltaa taide-elämyksiin.
    Hyvää uutta vuotta! Se tuo tullessaan sekä raskaita että keveitä päiviä ja kaikki on otettava vastaan. Onneksi jokaisessa päivässä on hyviä asioita. Ne pitää vain jaksaa huomata.

    • Ritva, kiitos kulttuurikuluttajalle ja blogini aktiiviseuraajalleni! Kulttuurikokemukset ovat tärkeitä iloisten ja raskaiden päivien sävyttäjinä. Jatketaan! Hyvää uutta vuotta Kivitaskuun ja Klaukkalaan!

  2. Helena Kupiainen

    Olet toimelias kulttuuriaktivisti! Olen huono seuraamaan somea ja sen päivityksiä, hyviäkään blogeja tmv.
    Luen paljon, ja tällä lomalla minua on puhutellut erityisesti Olli Jalosen huikea Taivaanpallo, seä Jussi Adler-Olsenin dekkarit, jotka sen kuin paranevat Q-sarjan edetessä…
    Hyvää Alkavaa Vuotta, ehkä ehdittäisiin tapaamaan? Heta

  3. Sinulla on ollut hieno vuosi! Paljon ihania tapahtumia, hyviä kirjoja, omaa kirjoittamista. Ja kaiken päälle vielä nuo upeat kulttuurimatkat. Kaikkea hyvää sinulle myös tähän alkavaan vuoteen.

    • Anneli, kiitos! Välillä pakolliset askareet ja velvollisuudet ovat saamassa niskalenkin, silloin on hyvä palata siihen, mikä virkistää – siksi vuosikatsaus. Hyvää alkanutta vuotta sinulle!

  4. Runsas ja monipuolinen vuosi! Töissä käynti nauratti: niin, kyllähän sitäkin tulee sivussa tehtyä. 🙂

    Hienoa alkanutta kulttuurivuotta!

Jätä kommentti